Calculator voor fietsleasing

Profiteer van besparingen tot 65% in vergelijking met rechtstreekse aankoop.

Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Geld besparen
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
750+ fietswinkels
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
400+ fietsmerken
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
All-in, probleemloze service
Gazelle bike

Maandelijkse kosten

€31.40

Waarde

€3299

U bespaart versus kopen

Ebike Gazelle Avignon C8 HMB
Urban Arrow

Maandelijkse kosten

€48.22

Waarde

€5290

U bespaart versus kopen

Cargo Bike Urban Arrow Family
RandMuller

Maandelijkse kosten

€47.40

Waarde

€5189

U bespaart versus kopen

Speed Bike Riese & Muller Charger4
Brompton C line

Maandelijkse kosten

€18.08

Waarde

€1550

U bespaart versus kopen

Vouwfiets Brompton C Line
Chevron Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Chevron Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

Moeiteloze onboarding

Begin je Ubike-reis met onze gestroomlijnde onboarding. We begeleiden je bij elke stap en zorgen voor een probleemloze en probleemloze ervaring. Laat ons het voortouw nemen om je fietsdromen waar te maken.

01

Overleg met HR

Neem contact op met uw HR-vertegenwoordiger om te bevestigen of de overeenkomst van uw bedrijf met Ubike onder een Leasen, Huren, of Aankoop regime. Als uw werkgever nog geen klant is van Ubike, moedig hem dan aan om deel te nemen aan ons leaseprogramma, dat voor hen volledig gratis is.

02

Maak een simulatie

Gebruik op basis van uw financieringsoptie onze Simulator om een schatting te krijgen van de kosten en voordelen van je fiets.

03

Meld je aan

Vul het formulier onderaan deze pagina in. Zorg ervoor dat je aangeeft of je werkgever al klant is bij Ubike of niet.

04

Selecteer je fiets en dealer

Kies uit meer dan 400 fietsmerken en meer dan 750 winkels om de perfecte match te vinden voor jouw behoeften, van stadsfietsen tot e-bikes en meer. Gebruik onze Dealer locator om de dichtsbijzijnde Ushop te vinden.

Simulatietool: uw financiële kompas

Nog steeds aan het twijfelen? Onze simulator is ontworpen om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen door de exacte impact op het brutosalaris te berekenen.

Ubike-dealerzoeker

Uw toegangspoort tot kwaliteitsfietsen

Maak vandaag nog je gratis account aan en laat ons je begeleiden bij het verkrijgen van je fiets.

Onze APPS

Moeiteloos beheer van fietsleasing

Het beheren van uw fietsleaseprogramma is een fluitje van een cent met onze geavanceerde platforms. Ontworpen voor zowel werkgevers als werknemers, kunt u uw facturen beheren, op de hoogte blijven van uw bestellingen, toezicht houden op uw fietsvloot, uw onderhoudsbudget controleren en zelfs incidenten en verzekeringsclaims afhandelen — en dat allemaal met een paar klikken.

Voor werkgevers

Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Factuurbeheer: Moeiteloze facturering.
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Vloottoezicht: Vlootbeheer in één keer
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Status van het contract: Blijf op de hoogte.
iPhone - Elements Webflow Library - BRIX Templates

Voor werknemers

Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Status van de bestelling: Updates in realtime.
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Bewaking van de begroting: Realtime bijhouden van onderhoudsbudgetten.
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Verzekering: Eenvoudige rapportage van incidenten.

Veelgestelde vragen

Uw brandende vragen, onze hippe antwoorden

Kunnen werkgevers gratis fietsleasing aanbieden?

Ja, werkgevers kunnen fietsleasing aanbieden zonder extra kosten, waarbij werknemers de huur op een fiscaal efficiënte manier dekken door middel van salaris of bonussen. Uw bedrijf registreren bij Ubike is volledig gratis. Wij geloven in transparante prijzen, dus er zijn geen verborgen kosten verbonden aan het aanmaken van een account of toegang tot ons leaseplatform.

Hoeveel administratie vertegenwoordigt een mobiliteitsplan?

Ons mobiliteitsplan is ontworpen om zo gestroomlijnd en probleemloos mogelijk te zijn. Eenmaal ingesteld, is de administratie minimaal. We bieden een uitgebreid beheerplatform waar u eenvoudig toezicht kunt houden op het gebruik, de betalingen en de onderhoudsschema's, allemaal op één plek.

Hoe betalen werknemers de leasefiets?

De betaling gebeurt doorgaans door middel van brutosalaris of bonusaftrek, geregeld met het sociaal secretariaat.

Is privégebruik van de leasefiets toegestaan?

Ja, fietsen kunnen zowel voor woon-werkverkeer als voor persoonlijke activiteiten worden gebruikt.

Kunnen zelfstandige bedrijfsleiders deelnemen aan het fietsleaseprogramma?

Zelfstandige managers komen ook in aanmerking voor fietsleasing.

Hebben leasefietsen een voordeel in natura, zoals voor bedrijfsauto's?

Nee, leasefietsen hebben geen voordeel in natura. Bovendien is de btw op leasefietsen niet terugvorderbaar, omdat deze doorgaans worden gebruikt voor zowel professionele als persoonlijke doeleinden.

Kunnen werkgevers een fietsvergoeding aanbieden?

Werkgevers kunnen een onbelaste vergoeding van maximaal €0,35 per km verstrekken voor fietsen.

Kan fietsleasing gecombineerd worden met andere voordelen?

Ja, het kan worden geïntegreerd met voordelen zoals autoleasing of openbaar vervoer.

Welke belastingvoordelen zijn er voor werknemers?

Werknemers genieten een belastingvoordeel van ongeveer 40%, zonder voordeel in natura voor leasefietsen die regelmatig worden gebruikt voor woon-werkverkeer.

Hoe werkt het Ubike-leaseplan voor werkgevers?

Het Ubike-leaseplan is een innovatieve oplossing voor werkgevers om hun arbeidsvoorwaardenpakket uit te breiden met een duurzame en kosteneffectieve optie voor woon-werkverkeer. Door fietsleasing te integreren in uw mobiliteitsaanbod, kunt u uw werknemers een waardevolle kans bieden om hun brutosalaris te maximaliseren.
Zo werkt het: werknemers kunnen via Ubike een hoogwaardige fiets leasen met een deel van hun brutosalaris vóór belastingaftrek. Deze salarisopofferingsregeling betekent dat werknemers kunnen besparen op de inkomstenbelasting en sociale zekerheidsbijdragen en tegelijkertijd kunnen genieten van de voordelen van een nieuwe fiets. Voor werkgevers vertaalt dit zich in een meer gemotiveerd personeelsbestand, mogelijke besparingen op de loonbelasting en een verhoging van de groene reputatie van uw bedrijf.
Ubike verzorgt het hele proces, van de selectie van fietsen tot het complete servicepakket dat onderhoud, reparaties en verzekeringen omvat. Deze probleemloze aanpak betekent dat er minimale administratieve rompslomp is voor uw bedrijf. Werknemers melden zich gewoon aan, kiezen hun fiets en de rest wordt beheerd door Ubike, zodat ze gezonder kunnen reizen en jij je rol als vooruitstrevende werkgever kunt vervullen.
Naast de financiële voordelen ondersteunt Ubike-leasing de duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven door de ecologische voetafdruk te verkleinen en milieuvriendelijk vervoer te bevorderen. Het is een win-win situatie voor zowel werkgevers als werknemers, waarbij persoonlijke gezondheid en welzijn worden afgestemd op verantwoordelijkheid voor het milieu en bedrijfsefficiëntie.

Hoe kan een werkgever zich registreren voor Ubike-diensten?

Om u aan te melden, gaat u gewoon naar onze Maak een gratis account aan pagina en vul het registratieformulier in. Ons team neemt vervolgens contact met u op om u te begeleiden bij het installatieproces, uw specifieke behoeften te bespreken en een plan op maat te maken dat past bij de vereisten van uw bedrijf. Het is 100% gratis.

Hoe kan ik beginnen met het leasen van een fiets via Ubike?

Het starten van uw Ubike-lease-ervaring is ontworpen om eenvoudig en gebruiksvriendelijk te zijn. Begin door naar onze Maak een gratis account aan bladzijde. Vul het formulier in met een paar snelle gegevens om u aan te melden. Zodra je het formulier hebt verzonden, ontvang je een e-mail met alle volgende stappen, waaronder hoe je je fiets kiest bij een Ushop en je leaseovereenkomst voltooit. We hebben ervoor gezorgd dat je bij elke bocht goed geïnformeerd en begeleid bent, zodat je van je eerste klik tot je eerste pedaalslag met Ubike een soepele rit hebt.

What are the differences between Leasing and Renting?

To understand all the differences and find the plan that best suits your needs, visit our detailed overview of Ubike's tailored bike leasing plans in Belgium.

Waar vind ik Ubike-dealers?

Je kunt eenvoudig alle Ubike-dealers vinden via onze speciale dealerlocatorpagina. Ons netwerk van dealers is verspreid over verschillende locaties en biedt een breed scala aan fietsen om aan uw voorkeuren te voldoen. Of u nu een fiets wilt leasen, huren of kopen, onze dealers zijn uitgerust om u de beste opties en diensten te bieden. Voor een uitgebreide lijst van Ubike-dealers en om de perfecte rit in België te vinden, ga naar Ubike-dealers: vind je perfecte rit in België. Use the dealer map to filter by store name, zip code, and brand. We also collaborate with online brands Cowboy and Canyon. To order Cowboy, visit their website's leasing section. For Canyon, contact us at info@ubike.be.Our store network is expanding. If a nearby store is not in our network, you can refer it to us by emailing its contact details. We will then reach out to add it to our network.

Wat zijn de verschillen tussen het Standard Service Pack en het Ubike Serenity Pack?

Het Standard Service Pack en het Ubike Serenity Pack zijn twee opties voor het fietsleaseprogramma van Ubike. Raadpleeg de onderstaande tabel voor een gedetailleerde vergelijking tussen de twee opties.

Assistentie
Hulp aan huis
Hulp in België
Hulp in het buitenland
Verzekering
Diefstal
Materiële schade (van jou)
Materiële schade (van anderen)
Persoonlijk letsel
Burgerlijke aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Vervangende fiets
Fabrieksgarantie
Verzekerde accessoires
Onderhoud
Onderhoudscheques
Standaardpakket
Ga aan de slag
Hulp aan huis
Hulp in BE
Check icon
Hulp in het buitenland
Diefstal
Check icon
Materiële schade (van jou)
Check icon
Materiële schade (van anderen)
Persoonlijk letsel
Burgerlijke aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Vervangende fiets
Check icon
Garantie
24 maanden
Verzekerde accessoires
Gedeeltelijk
Onderhoudscheques
Check icon

Wat moet ik doen in geval van een storing?

Als je fiets kapot gaat in België en je bent minstens 1 km van huis of tot 30 km buiten het land, dan kun je 24/7 hulp krijgen. Het enige wat u hoeft te doen is het onderstaande nummer +32 (0)2 626 20 52 (Standard Pack) of +32 (0)2 626 20 53 (Serenity Pack) bellen en het volgende vermelden: •uw polisnummer•uw framenummer.https://biker.ubike.be/login) to see which Service Pack you have.

Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

Als je fiets is gestolen, is het belangrijk om de diefstal binnen 48 uur bij ons te melden via insurance@ubike.be. U moet ons voorzien van

•Uw dekkingsbeleid (zie het standaardservicepakket dat u onderaan deze pagina kunt downloaden),
•Een politierapport (of klachtenverklaring),
•En een gedetailleerde beschrijving van de omstandigheden, inclusief het tijdstip en de plaats van de diefstal.

Houd er rekening mee dat we later mogelijk om foto's van de slotsleutels, batterij, etc. vragen.

Als dit je eerste diefstal is, kom je mogelijk in aanmerking voor een vervangende fiets als onderdeel van ons standaard servicepakket.

In de periode tussen het melden van de diefstal en de ontvangst van je vervangende fiets worden je maandelijkse betalingen gepauzeerd.

Ik heb een fietsongeluk gehad. Wat moet ik doen?

Als je een fietsongeluk hebt gehad, laat het ons dan binnen 48 uur weten door een e-mail te sturen naar insurance@ubike.be. Om een claim in te dienen, moet u ons het volgende verstrekken:

•Uw dekkingsbeleid (zie het standaardservicepakket dat u onderaan deze pagina kunt downloaden),
•Een ingevuld claimdocument,
•Foto's van de schade,
•Een schatting voor de reparatie van de Ushop (die niet binnen 48 uur hoeft te worden verstrekt).
•Als er een derde partij bij betrokken was, hebben we ook het politierapport nodig.

Als u persoonlijk letsel hebt opgelopen, dekt uw arbeidsongevallenverzekering u als het ongeval gebeurde op weg van of naar het werk, of uw familiale aansprakelijkheidsverzekering dekt u.

Houd er rekening mee dat cosmetische schade, zoals krassen, niet wordt gedekt.

Er wordt een eigen risico van €50 in rekening gebracht.

Hoe kan ik mijn fiets onderhouden?

Zodra uw leasecontract is geactiveerd, ontvangt u een jaarlijks budget voor preventief onderhoud of kleine reparaties. Houd er rekening mee dat je budget elk jaar wordt verlengd op de verjaardag van je contract en niet kan worden overgedragen naar het volgende jaar. Om je saldo te controleren, voer je hieronder je e-mailadres in (hetzelfde adres dat je hebt gebruikt toen je je fiets bestelde).https://biker.ubike.be/login. Your bike can be serviced at any store in our network, not just the one where it was purchased. Please note that the maintenance budget cannot be used to purchase accessories.

Wat moet ik doen als mijn huurcontract afloopt?

Als uw leasecontract met Ubike afloopt, wordt de fiets eigendom van uw werkgever, aangezien het contract tussen Ubike en uw werkgever is. U kunt er echter voor kiezen om de fiets in eigendom te nemen door een beperkt bedrag aan belastingen en socialezekerheidskosten te betalen. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de fiets, zoals weergegeven in de onderstaande tabel. Als je eenmaal 100% eigenaar van de fiets bent, kun je ermee doen wat je wilt. Het kan de moeite waard zijn om de ervaring te vernieuwen, gezien de besparingen die u via het fietsleaseprogramma hebt genoten.

Waarde van de fiets

Indicatieve kosten

€1.500 - €2.000
€89 - €120
€2.001 - €3.500
€120 - €210
€3.501 - €5.000
€210 - €300
€5.001 - €8.000
€300 - €480

What should I do if I want to stop leasing my bike?

There may be various reasons why you'd want to terminate your leasing contract, such as being laid off or falling sick for an extended period. If you're considering ending your lease, please contact info@ubike.be

Moreover, keep in mind the following general rules:

You're allowed to return the bike at any time, and you'll be charged the current residual value without any extra costs.

You're not obligated to take ownership of the bike. In such a scenario, specific conditions will apply as detailed in the Bike Policy you signed. If you'd like to request a copy of this policy, please contact the email address mentioned above.

Can I receive a mileage allowance for my leased bicycle?

It is possible to benefit from a mileage allowance with your leased bicycle. We advise you to check with your human resources department to find out about your company's policy on mileage allowances. Please note that you are not entitled to a bicycle mileage allowance if you already benefit from another travel allowance.

What must an offer contain?

Your offer must include a bike and an ART2 or Sold Secure silver or gold lock. It should meet your employer's bicycle plan conditions regarding budget and accessory choices. Be aware that some stores may charge extra for bike preparation and administration.

Where can I find general information on my leasing contract?

Your offer must include a bike and an ART2 or Sold Secure silver or gold lock. It should meet your employer's bicycle plan conditions regarding budget and accessory choices. Be aware that some stores may charge extra for bike preparation and administration.

Hoe word ik een Ubike Bike-dealer?

We zijn altijd op zoek naar uitbreiding van ons netwerk met kwaliteitsdealers. Om Ubike-dealer te worden, neemt u contact met ons op via onze aanvraagformulier op de website. We geven je informatie over onze partnerschapsmodellen, de voordelen en de volgende stappen om aan de slag te gaan.

Hoe log ik als dealer in op het Ubike-platform?

Als geregistreerde Ubike-dealer kunt u inloggen op ons dealerportaal met de door u verstrekte inloggegevens. Bezoek gewoon de Inloggen bij de Ubike-dealer pagina om toegang te krijgen tot je account. Als je problemen ondervindt bij het inloggen of als je je wachtwoord bent vergeten, klik dan op de link 'Wachtwoord vergeten' die beschikbaar is op de inlogpagina om het opnieuw in te stellen. Als u nog meer hulp nodig hebt, staat ons dealerondersteuningsteam altijd klaar om u weer op het goede spoor te helpen. Je kunt ons bereiken via de contact bladzijde.

Ready to ride? Create your free account today and let's get you started!

Check icon
Snelle Setup: Uw fietsleaseprogramma kan in een mum van tijd operationeel zijn.
Check icon
Premium Services: Uitgebreide onderhouds- en verzekeringsprogramma's voor uw gemoedsrust.
Check icon
Geavanceerde Apps: Beheer uw fietslease moeiteloos met onze geavanceerde apps.
Check icon
Expert ondersteuning: Ons team is er om u bij elke stap te begeleiden.
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates

Thank you

Thanks for reaching out. We've just sent an email to you. Please check your inbox. If you don't see it, also check your spam box.
Oops! Something went wrong while submitting the form.