Insight
5 minuten

Voordelen van fietsleasing voor werkgevers

Ontdek de veelzijdige voordelen van fietsleasing voor werkgevers. Van kostenbesparingen tot meer welzijn van werknemers en gestroomlijnde administratie, ontdek hoe fietsleasing de mobiliteitsstrategie van uw organisatie kan veranderen.
Voordelen van fietsleasing voor werkgevers
Gepubliceerd op
October 6, 2023

Fietsleasing heeft in België snel aan populariteit gewonnen en biedt werkgevers talloze voordelen. Laten we eens kijken naar de veelzijdige voordelen die gepaard gaan met de introductie van fietsleasing in uw organisatie.

1. Kostenefficiëntie: Fietsleasing is ongeveer 40% goedkoper dan directe aankoop, zonder extra kosten voor de werkgever. Het is een financieel onderlegde zet die ook fiscale voordelen biedt.

2. Verhoog het welzijn van werknemers: Het bevorderen van fietsen kan leiden tot gezondere werknemers, wat zich vertaalt in 1 tot 2 minder verzuimdagen.

3. Mobiliteit verbeteren: Fietsleasing kan een aantrekkelijk onderdeel zijn van een groen mobiliteitsplan. Het is een duurzame keuze die aansluit bij de wereldwijde milieudoelstellingen.

4. Flexibiliteit en keuze: Met toegang tot meer dan 600 fietsenwinkels en een overvloed aan merken hebben werknemers de vrijheid om hun favoriete fiets te kiezen, wat tevredenheid garandeert.

5. Naadloos beheer: Het hele proces, van registratie tot salarisadministratie, is gestroomlijnd. Werkgevers kunnen richtlijnen opstellen, werknemersregistraties goedkeuren en realtime inzichten krijgen, allemaal via een intuïtief online platform.

6. Bijkomende voordelen:

  • Belastingvoordelen: Geen 'Benefit of All Kind'-belasting op leasefietsen, in tegenstelling tot bedrijfsauto's.
  • Fietscompensatie: Werkgevers kunnen een belastingvrije fietsvergoeding aanbieden van maximaal €0,24/km.
  • Combinatiemogelijkheden: Leasefietsen kunnen worden gecombineerd met kilometervergoedingen, abonnementen op het openbaar vervoer of leaseauto's, waardoor werknemers een flexibele keuze hebben om naar hun werk te reizen.

7. Services op maat: Elk bedrijf is uniek, net als zijn behoeften. Ubike biedt diensten op maat, van standaardcontracten tot advies over richtlijnen voor fietsleasing.

8. Ondersteuning bij de implementatie: Om het succes van het fietsleasing-initiatief te garanderen, biedt Ubike een implementatieplan, compleet met tips en best practices van andere bedrijven.

Overweegt u om fietsleasing in uw organisatie te introduceren? Duik dieper in de details en zie hoe u en uw werknemers hiervan kunnen profiteren.

Opmerking: Als uw werknemers nieuwsgierig zijn naar de voordelen die ze kunnen genieten, deel dan ons artikel op de voordelen van fietsleasing voor werknemers. Vergeet ook niet om onze simulatorgereedschap om een duidelijker beeld te krijgen van de mogelijke besparingen.

Verder lezen: Waarom Ubike?

Neem vandaag nog contact op en we gaan in een oogwenk aan de slag!
Snelle installatie
Gepersonaliseerde abonnementen
Deskundige ondersteuning

Maak vandaag nog uw gratis account aan en begin met de transformatie van uw bedrijfsmobiliteit!

Check icon
Snelle installatie: Je fietsleaseprogramma kan in een mum van tijd operationeel zijn.
Check icon
Abonnementen op maat: Pas het programma aan de unieke behoeften van uw bedrijf aan.
Check icon
Deskundige ondersteuning: Ons team is er om u bij elke stap te begeleiden.
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates

Bedankt

Bedankt dat je contact hebt opgenomen. We hebben je zojuist een e-mail gestuurd. Kijk alsjeblieft in je inbox. Als je het niet ziet, controleer dan ook je spambox.
Oeps! Er is iets misgegaan tijdens het verzenden van het formulier.